Spelskoj!

Skrivet 2012-06-30 Klockan 23:07:03

 
Detta spel köpte jag åt Stella när hon bara var 3-4 månader vi började lätt och gjorde det svårare, kul tyckte vovven då och det är lika poppis fortfarande, bara man närmar sig hyllan det ligger på så har man en ivrig mops vid fötterna. Superbra hjärngympa ösregninga(eller jättesoliga) dagar! Dock har Stella fattat hur hon ska göra det snabbt så det tar inte alls lång tid innan alla godisar är hittade längre så jag ska se om jag kan hitta på något sätt att försvåra det.. Spelet kommer från Nina Ottosson och jag köpte det på stora hundmässan i Stockholm i vintras då dom hade pangpris på dessa (vilka annars är ganska dyra).
 
Det är så kul att ge lillmopsa utmaningar och se när hon löser dom och även se hur sjukt stolt hon blir när hon fixat det, som våran senaste tex. stoppa godisar i en kartong, knyta fast ett snöre i kartongen och trycka in den under soffan där det är för trångt för att hon ska komma under och sen bara låta snöret sticka fram. Då får hon förstå att hon ska dra i snöret, ta fram kartongen, öppna den och vips! GODIS :)
Annars har jag beställt hem lite aktiveringsleksaker från kong också, man kan tydligen bygga ihop delar och köpa fler för att "försvåra" lite. Kul shopping! 
 
 


Fina Fiona

Skrivet 2012-06-26 Klockan 16:38:41

Efter en skogspromenad med frallan Fiona och hennes husse så var det dags för ett dopp tyckte Stella och Fiona var inte sen med att hänga på. Efter badet bjöd Stella in Fiona i mattes nya bil för att visa sin nya snygga DUBBEL-bur som hon fått i bagageutrymmet. Fanns ju plats för två så varför inte? Perfekt!
Stella verkar fortfarande mer kär i sin canvasbur som hon haft innan, så fort hon ser den så kryper hon in och lägger sig så jag tror jag ska stoppa in den i bagageburen så blir det extra mysigt men också vädligt säkert.
 
Dock har matte sagt att bur nr.2 bara lastutrymme och att lillmopsa ska växa till sig lite innan det blir tal om att någon annan ska fylla ut det tomma utrymmet ;)
 
 
 


Midsommarfirande!

Skrivet 2012-06-25 Klockan 20:54:54

Hemma efter en sjukt mysig midsommarhelg med fina vänner på landet! Stella har sprungit löst och lekt med bästa Balder hela helgen och jag har nog aldrig sett en tröttare mops förut.
Hundarna har sprungit, busat, kampat och badat och vi andra har ätit god mat, spelat kubb, druckit goda drinkar och massa annat skoj! Som tur är fick Stella låna Balders flytväst då hennes egna inte kommit ännu.. Stella hade verkligen NOLL koll på att man bör simma i vattnet, hon dyker gärna i med huvudet först och rör sig inte ur fläcken förrän husse fiskat upp henne ur vattnet ska det börja simmas (gärna i luften).
Men det är väl en träningsfråga kanske, bäst var iaf flytväst och koppel på då man aldrig kan vara för försiktig men en badsugen tokstolla nära vattnet ;)
 
Sen förstod hon simmandet och hade en jäkla fart mellan alla glada midsommarfirare i vattnet och sen upp på bryggan och land för lite mopsryck och mer lek med Balder. Att komma hem och gå i koppel igen var inte alls lika roligt som att vara fri från sånt tjaffs hela helgen tyckte Stella.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Midsommar-mops-pussar från oss!


EU pass

Skrivet 2012-06-21 Klockan 15:30:23

Igår var vi på Vettris och fixade EU-pass och tog rabiesvaccin på lillen.
Veterinären kikade även på Stellas klo, hon fick nämligen ta bort en klo när hon var runt 5 månader då hon fastnat i något och skadat den. Hela pulpan fick åka så hon kommer nog aldrig få någon ny klo där, men senaste månaden har det vuxit ut små trasiga bitar av klo som ser vassa ut mot huden. Hon har inte reagerat speciellt när jag tryckt och klämt på det men det såg inte skönt ut, veterinären konstaterade att det var små bitar klo som blivit "kvar" inuti som växer fram nu men att hon inte verkar ta skada av det alls.
 
Hon erbjöd sig att ge henne lugnande och pilla bort dom men menade att det var bara onödigt eftersom de antagligen ramlar bort av sig själva längre fram istället för att börja gräva, söva och pilla nu. Vi ska ut på landet hela midsommarhelgen och där det ska badas, springas och lekas och då vill vi inte gärna ha massa bandadge och onödigheter på oss:) När hon blev av med klon vid 5 månaders ålder var det kaos här hemma, förbandet åkte av var 20e minut, en frustrerad mopsvalp som bara ville springa, springa, springa. Snö och gegga ute överallt så hon fick ha en "sko" på sig i ca 3 veckor utomhus vilket inte alls var så roligt tyckte Stella. Matte fick bryt 100000 ggr när förbandet åkte av igen precis när man satt på det, MEN det lönar sig idag för efter allt tålamod då så får matte pilla på tassar och klippa klor mycket enklare idag än innan klo-historien.
 
 
 
Stella hittade en bädd som passade henne på Vettris, jätterosa!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stella var jätteduktig på bordet, inte ett pip vid vaccinationen och bjöd veterinären på massa pussar!
 
Väl där kom mattes "hund/pryl-guru" och berättade att han lagt beställning på den rosa hurtta flytvästen åt oss och Linus tittade frågande på mig. "Vadå, nej tog du rosa?"...-Mjaae, haha kanske jag gjorde.


Stella badar

Skrivet 2012-06-16 Klockan 21:34:00

En riktig vilde i vattnet, hon hoppar som en delfin när det blir lite djupt!
Måste fixa flytvästen, så länge får långlinan sitta på :)





Sista rallyn

Skrivet 2012-06-16 Klockan 21:12:59

I veckan hade vi sista rallylydnaden, vi delade gruppen på två och byggde banor åt varandra.
Vi fick med oss husse också då vi båda var lediga så en kunde hålla kamera och en hålla vovve:)
Stella var superstressad när vi kom och fortsatte vara det ända tills vi skulle fika, trodde inte vi skulle kunna ta oss igenom banan då det finns en pudel som inte alls tycker om Stella och skäller ut henne så fort han ser oss vilket gör det svårt för Stella att behålla koncentrationen. Men väl på banan så var hon min stjärna!

Klart vi kör fortfarande mest för kontakten och skojs skull så kan ju inte påstå att det är "raka sättanden" osv, men en lystrande glad hund genom hela rallybanan. Detta försöker vi få med oss ut på promenaden!
Jag kör med att när vi är på rallylydnaden så är det JAG och Stella som jobbar, vi är inte där för att umgås med de andra hundarna utan försöker få min lilla vovve att förstå att man kan omringa sig av andra utan att leka hela tiden och det går superbra för oss när hon väl har "landat".
Dock så blir det sura miner från andra som tycker det är enklare att låta hundarna "hälsa av sig" innan, MEN det blir inte enklare för oss utan då har vi öppnat upp ett intresse för de andra hundarna istället och Stella har svårare att behålla koncentrationen + att det är riktigt bra träning för oss att inte leka.. Synd bara att alla inte kan respektera vad JAG vill med min hund utan ha åsikter om allt.
Men det kommer man väl alltid stöta på, vi kör vårat eget race jag och min fina fina stjärna!

Stella spanar på banan.

Fina Olga. (och Stella smygspanandes i bakgrunden)

Olga tyckte att det var skönast att gnugga runt i gräset, sötnos!

Lugnet själv, Douglas.

Lilla Otto som är några månader äldre än Stella.

Stella och matte in action!

Jag har faktiskt laddat ner en app som heter rallydog i telefonen som kan slumpa fram skyltar så vi verkligen kan träna på promenaden också. Kan man inte ens skylla på dålig fantasi! :)


Stella vs fästingsnusket

Skrivet 2012-06-07 Klockan 12:14:26

Efter snart två veckor på frontline så har vi hittat 1 fästing och det var dag 2 efter behandlingen, det är ganska stor skillnad på 6 st som var fastsittande veckan innan frontline. Vi kör fortfarande fixodida i maten dagligen också eftersom det ändå inte är några "dåligheter" i det och vi har en hel burk över.


Inga biverkningar för oss och nöjda med resultatet, frontline får 5 av 5 knorrar !


 



Matte jobbar och Stella badar!

Skrivet 2012-06-06 Klockan 23:57:01

Matte har en hård arbetsvecka skiftjobb mån-sönd dock tagit ledigt på lördag för bröllop och sen ska vi klämma in lite studentfirande, födelsedagsfirande, rallylydnad och bara allmänt hundmys i den också!


Väl på jobbet så fick jag dom här bilderna på mms från husse då dom var och badade.. Hur mysigt ser dom inte ut att ha det? Stella badade ordentligt också, i med hela magen och mopsrus på land. Flytbryggan var tydligen lite läskig till en början men med husses hjälp och lite godis blev den okej, och när mopsruset var i full gång då var inte bryggan läskig alls längre;)

 


 


Nu ska det bara inhandlas en flytväst till lillebus sen är det ut på sjön som gäller, jag tror på en rosa Hurtta?.. Undra vad husse säger då, han är inte så vrålförtjust i när jag köper rosa saker då han känner sig extra mesig när han är ute med en rosa liten mops! Men vadå, hon är så snygg i reflexrosa ;)



Balder på besök

Skrivet 2012-06-01 Klockan 21:20:47

Stella hade besök ikväll, min kusins hund Balder hängde här några timmar då husse och matte var ute och käkade. Dom började i vanlig ordning med att busa tills de nästan stupade och sen skulle Balder i vanlig ordning hålla på med sin favoritsyssla hos oss: leta upp alla ben, dentastix och godisbitar som Stella slarvat bort, ogillat eller som rullat in under soffan.

Han piper och gräver under soffan i evigheter tills han på något vis fått fram det han ville åt och Stella blir ju glad, massa ben och gottegodisar trollas fram helt plötsligt! (mer spännande nu än dom var när dom försvann..)

Balder med delar av dagens hittegods!

Balder har tycker även att det är riktigt lattjo att bada i Stellas vattenskål.. Då Stella älskar att dricka ur skålar stora som badkar så har hon en ganska stor vattenskål och Balder har ända sen han var liten valp haft en tendens att doppa tassarna/plaska och ibland också välta skålen i hopp om att man kanske får bada lite då, så plask plask nu ska matte torka golvet! :)

"uääk, så blött det blev"


Men nu vet jag iaf någon som kommer sova gott inatt efter en helkväll av lek och bus!


fisvovve och foder

Skrivet 2012-06-01 Klockan 14:18:39


Stella är en fisvovve, eller ja inte så farligt nu längre men förut så åt hon Royal Canin torrfoder och på det blev hon väldigt gasig i magen. På Linus mammas kalas fick vi nästan utrymma middagsbordet då Stella låg under det och fes. Hon var ofta dålig i magen och började nästan matvägra och då insåg vi att fodret inte var bra för våran lilla matglada mops som annars kastat sig över skålen när maten serverades... Men det är klart det inte är kul att går runt med gaser i magen, det vet väl vi också :)

Men med tips från djuraffären äter hon idag Advance, vi började med valpfodret och gick senare över på Adult, lamb and rice vilket hon tycker är smaskens! Hon äter med god aptit, fin i pälsen, bra i magen och sjuklig energi. Matte kan inte vara annat än nöjd! :)
Men det är klart att hon fortfarande lägger av en fis ibland och det är så sjukt roligt för hon blir så chockad själv varje gång. Ibland kan hon sätta igång och skälla ut sina egna fisar eller bara sätta sig ner och se allmänt chockad ut.. "Vad faan var det?"




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se