There can be only one..

Skrivet 2012-04-26 Klockan 16:37:11



Rallymops!

Skrivet 2012-04-25 Klockan 23:05:40

Inspirerade av Melker och Fanny som var superduktiga och tävlade rallylydnad i helgen så passade vi på när hundfolket hos oss hade "prova på kväll". Efter första 10 minuterna på plats var jag påväg att ge upp och gå hem då Stella var helt vild! Men när vi väl kom igång var hon så sjukt duktig och sammarbetsvillig så matte blev stolt och prövar gärna igen:)



Who run the world?

Skrivet 2012-04-22 Klockan 12:22:30

Busen är ju sju månader nu och har fortfarande inte riktigt förstått vem som bestämmer hemma? Enligt henne själv så är det faktiskt Stella som styr och ställer.. Men det ska det bli ändring på, lite "ledarskap" här hemma och som vissa säger får man inte kalla det ledarskap osv så kalla det vad man vill men en bra kommunikation där busen förstår att hon måste fråga om saker och ting först!

Vi har börjat bygga upp lite ramar och hemmaregler, samt jobbat bort lite olater som att hänga i byxbenen medans husse och matte klär på sig samt knyta upp våra skosnören varje gång vi knutit dom.
Låter skittråkigt med reglerna "får inte, får inte, nej nej nej" men som sagt, ramar och regler! 
Och herregud vad detta behövdes, går knappt att beskriva frustrationen från kaxiga skitkorven när hon inte fick komma in i köket första gången. Hon försökte om och om och om om om igen, tassarna på tröskeln buffandes och gnagandes men tillslut gav hon upp och somnade på plats.
Nästa gång gick det bättre och nu fattar hon poängen oftast ;)


Dagen då Stella skvallrade själv!

Skrivet 2012-04-22 Klockan 10:07:58

Så jäkla bra morgon!

Tog en promenad med Stella igenom stan på morgonen, söndag så det var väldigt dött eftersom alla antagligen ligger hemma bakfulla. Koppelträningen går åt h-vete första biten och jag började bli frustrerad, möter två hundar ganska plötsligt så blir kämpiga möten där vi får jobba mycket men det gick tillslut.. Sen som en blixt från ovan, nästa hund kommer (på andra sidan gatan) Stella ställer upp sig stelt, tittar..
och SKVALLRAR SJÄLV!

Det roliga är att hon blir lika glad som jag verkade det som? Vi studsade hem tillsammans och såg ännu en hund som hon också skvallrade på (på andra sidan men det är framsteg!).

Dock är jag så medveten om att det absolut inte går lika bra på nästa promenad, men alltid samma lycka när man går ett steg i rätt riktning. SÅ nu kan matte plugga i lugn och ro innan eftermiddagsskiftet medans Stella fick det godaste benet med torkad kyckling att smaska på!

saltopeppar
Puss på dagen!


Stella stella stella stella

Skrivet 2012-04-19 Klockan 22:28:00


 
Stella (Fancy Felicia) Lawless, från Queen Lawless kennel i Värnamo!
 
Den 4e September 2011 föddes mitt lilla yrväder tillsammans med 4 stycken svarta bedårande systrar i F-kullen och 8 veckor senare flyttade hon med oss hem till Nyköping. Här bor hon tillsammans med matte Cajsa och "brorsan" kaninen Maximus.
 
Sedan den dagen har tiden gått fort, hon är en riktigt envis liten tös som kräver en stadig hand vilket matte lär sig mer och mer varje dag. Hon älskar att gosa och det ska gärna klias, klappas, kelas, pussas hela tiden om hon fick välja och när hon tycker det är extra mysigt knorrar hon som en liten gris.
 
Än sålänge har vi hunnit med en valpkurs och just nu prövar vi på lite rallylydnad, mest för skojs skull men hon är riktigt duktig och lättlärd så framöver kan det nog bli något på riktigt. Hon älskar även att hoppa och studsa så när hon blivit över året så ska det antagligen bli lite agility också!
 


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se