Morgonstund

Skrivet 2012-05-31 Klockan 13:57:57

Fint väder imorse när jag gick av nattskiftet vid 06 så jag passade på att åka hem och riva upp trött-mopsan ur sängen och åka ut till Ekensberg (skogen) medans det fortfarande var svalt.
(när vi vaknade senare på dagen regnade det och var kallt, men ändå)

Annars brukar vi ha rallylydnad och även valpkursen var just här så Stella går upp i varv i bilen redan vi svänger in på parkeringen då hon vet ungefär vad som gäller när man kommit fram.
Men nu hade jag henne lös hela promenaden eftersom det ekade på både joggare och hundar vid den här tiden på morgonen och hon var så lycklig mopsrusandes på stora fältet.

Frukost, den fick man nosa rätt på i skogen! Som vanligt hade jag bara mobilkameran med men det fick duga så det blev några bilder från fältet på en flygande mopsa! :)


Lagon besviken mops till en början, undrandes vart fasikens alla andra vovvar var.

Men det gick över ganska snabbt, till mopsrus istället!

"Här kommer jaaaaag!"


Sugen?

Skrivet 2012-05-28 Klockan 17:13:36



värme

Skrivet 2012-05-26 Klockan 11:57:48

Det är så varmt ute, Stella ligger helst som en groda och doppar nosen i svala hallgovlet.


bäverskog och fästingskydd

Skrivet 2012-05-26 Klockan 11:51:18

Igår frontlineade jag Stella, efter fastsittande fästing nr 6 i år och säkert lika många krypande är det bara att inse att vi bor i ett fästingparadis och fixodida hjälper inte min lilla fästingmagnet tillräckligt. Inga konstiga biverkningar hittils så det är positivt, sen återkommer jag med hur bra det skyddar om några veckor! :)

Imorse var vi på promenix längs med ån där vi bor, hittade en ny "stig" som vi prövade.. Det låg välta träd längs med hela stigen, backarna sluttade 90° neråt i sidled och det var rötter som kringlade sig längs med stigen så hela promenaden blev en hinderbana. Stella tyckte det var svinkul och sprang och studsade hela vägen, ibland tog hon vattenpaus och sprang ner till ån och drack lite medans jag hamnade efter och staplade mig fram i leran och terrängen.

Har förstått att vi har en riktig hopp-mops för istället för att gå under välta träd osv. så ska hon prompt alltid hoppa över dom, blir lika förvånad varje gång hon studsar över träd och grenar som en graciös liten vovve och absolut inte som den klumpiga lilla gris hon är annars ;)

Efter en bit fick vi även förklaringen till alla välta träd (se bilden), bäverskog! Sen började jag höra ett brummande/surrande ljud (tror jag, eller så inbillade jag mig), nån som vet hur bävrar låter? Kan ju intyga om att jag garanterat var på deras område och inte vårat, undra om dom kan bli aggressiva eller bara skygga?..Haha, kan va värt att kolla upp för det var verkligen en rolig promenad-stig!


Hemma från Rom!

Skrivet 2012-05-23 Klockan 19:06:02

Hemma från semester där vi har ätit god mat, tittat på sevärdigheter och gått gått gått så vi har så ont i fötterna! Saknade ihjäl oss efter mopsen som haft det super hos mina och husses föräldrar.

Hämtade upp henne och svängde förbi på stranden på vägen hem, hon började med att skälla ut vågorna men efter en stund blev dom sams och Stella sprang fram och tillbaka, fram och tillbaka..

Nu ligger hon utslagen på golvet, puust äntligen hemma! :)



rom rom rom

Skrivet 2012-05-20 Klockan 01:13:19

Husse och matte ska åka till Rom imorgon och lämna bort lillefisen i flera dagar.. Hur ska detta gå?



fredags-span

Skrivet 2012-05-18 Klockan 23:44:35


Stella och Maximus spanar i fönstret.. fredagskväll och massa kul att kika på.
Dock åker Stella ner snabbt då hon egentligen inte får sitta i fönstret och buffa;)


fästingjävlar

Skrivet 2012-05-18 Klockan 23:41:21


Det här medlet har vi kört med nu i några veckor, det är bara naturliga ingredienser och inget gift i.
Man blandar ner det i maten efter vikt på hunden och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om resultatet.. 4 veckor, = 4 fästingar som suttit fast, 2 krypande.
Men två av de första fästingarna var första veckan och det står i instruktionen att det tar några veckor för resultat och sen vet jag ju faktiskt inte hur många fästingar hon haft om vi inte användt fixodida?

Där vi bor finns det sjukt mycket fästingar så det är svårt att säga, men jag tror att jag kommer komplettera med frontline i värsta fästingtiden faktiskt. Någon som har dåliga erfarenheter av frontline?


Skogspromenad och kalas!

Skrivet 2012-05-13 Klockan 21:59:15

Efter mitt förmiddagsskift idag tog åkte vi först på kalas hos min farmor som fyllde år, Stella var superduktig och låg på en filt så snällt medans vi andra fikade vid bordet.
Självklart finns det släktingar som samtidigt sitter och "tycker syyyyynd om staaackars vovven, får inte vara meeeed. Hon kan ju få sitta hos miig!". Men tuffa bud gäller! Efter att ha varit lite hård och uppfostrat omgivningen så gick det så bra, hon börjar bli riktigt duktig på att sköta sig själv.

Efter kalaset var lillbusen värd en lång och rolig skogspromenix med bästa Balder, dom har lekt sen Stella var ynka-pynkaliten och klen men idag är hon större och är en rejäl match när det ska kampas om bollen! :)

I hundmötena har vi dock en svacka, jag känner tålamodet brista och försöker andas.. men vi tar det från dag till dag och hoppas på en bättre dag imorgon!

Och se på fan, kameran var med!
Skogsmonster




Stella längtar tills hon får hoppa i vattnet, tror verkligen hon kommer älska det!




Kampen om bollen..



"Jag släpper fan aldrig!"




Yeeej, bollen är vunnen!


boff

Skrivet 2012-05-11 Klockan 21:51:02

En morot? Kom igen snåljåp!

snålis



Regnmops

Skrivet 2012-05-10 Klockan 20:11:09

 

Mer paket kom idag!
Måste ju inviga nya selet på en regnpromenad så jag hade en galen Stella när vi kom in igen,
mopsryck a'la blöt hund!

 

 



Shopping och rallylydnad

Skrivet 2012-05-09 Klockan 00:20:01

Jag hämtade ut paket idag!

I paketet fanns det, en kylväst, ett halsband och en belöningsväska. Tog kylvästen i stl 35 och tycker faktiskt den satt bra, tur det då det var den enda storleken som fanns kvar till bra pris på http://www.ekipage.nu/.

Belöningsväskan har vi även invigt idag på rallylydnaden då den kom till bra användning. Det var flera ivriga hundar där och Stella var ett riktigt odjur i början på träningen idag, men då vi bara gör det för skojs skull och för att förbättra våran kontakt så gav vi inte upp! Mot slutet gav hon strålande resultat och tyckte det var svinkul, och efter några bra rundor slutade vi för dagen ( man ska sluta när man är på topp har jag hört? :) ).

Halsbandet var superfint, men grejen är den att vi även har fler paket på ingång och att jag shoppade loss på djuraffären häromdagen... Slösar-matte = bortskämd hund.

Nu ska jag skeda med min bortskämda men ack så söta mops, Godnatt!


vi vaktar frallan Fiona.

Skrivet 2012-05-08 Klockan 23:33:09

Två snarkandes och fisandes som sällskap i sängen, hur mysigt? :)



Familjen

Skrivet 2012-05-08 Klockan 18:31:00

Info kommer snart....


sängläge

Skrivet 2012-05-07 Klockan 22:11:17

Efter en hård gårdag har vi sängläge på lillbusen idag..

sängläge


Valpträff

Skrivet 2012-05-06 Klockan 23:31:49

Idag tog vi bilen och åkte ner till Värnamo för valpträff!
Tyvärr var det bara 2 av 5 systrar som kunde komma på träffen så det blev inte många syskon men absolut inte mops-tomt då både uppfödaren andra systern har fler mopsar i familjen! :) Våran uppfödare föder även upp staffar som också hade träff på samma gång så vi blev ganska många ändå, roliga aktiviteter och massa mopsrus!

Tyvärr var vi så jävla klantiga att vi glömde kameran men vi har fått en drös bilder skickade från vår snälla uppfödare så jag bjuder på några av dom.
Almi och Maya hoppar fint!

Syster Maya och Stella

Mopsflock!

Matte blev bra sugen på en liten guling också... ;)


Cirkusmops!

Skrivet 2012-05-05 Klockan 21:06:46

Stella har en grej (som säkert många andra vovvar) att hoppa upp på olika saker och sitta, ligga eller göra andra konster på prylar under promenaden. Och ibland som tex idag blir jag så förvånad över vad hon kan!


Hon tog initiativet själv till att hoppa upp på den här grejen idag och jag trodde aldrig det skulle gå, men vips! så satt en mops på pelaren :)


 



Godmorgon världen!

Skrivet 2012-05-03 Klockan 12:26:34

Ny dag, nya tag älskade lilla mopsen!



Möten

Skrivet 2012-05-01 Klockan 21:04:44

Att en promenad runt kvarteret kan gå så illa, massa hundmöten på samma gång, att höra andra säga "oj, den verkar ganska galen" om min lilla gris mitt i mitt jobbande. Motivationen föll, gråt, tvi, usch..



Soulmates

Skrivet 2012-05-01 Klockan 19:25:47

Stella har träffat sin soulmate idag, Felizias fralla Fiona 6 månader :)
fiona

Äntligen någon som leker på samma sätt som Stella, riktigt bra kombo och dom tyckte det var så roligt!
Man märker att dom kan köra tills de tuppar av så vi fick sära och ha vatten och vilopaus lite då och då. När vi träffades så blev Stella så uppe i varv och bara skrek så att det tog kanske minst 30 min innan de fick hälsa och leka då hon hade lugnat ner sig och vi tvåfotade suttit och pratat lite med "lugna" hundar, dock var vi vid "hundfolket" där vi har valpkurs osv. och hon varvar upp redan när hon känner att vi svänger in i kurvan med bilen till parkeringen så man kan mena att det blev "dubbel dos" av vilja i pysen.

Sen skötte hon sig jättefint, passade på att träna lite inkallning under leken och tamejfan det fungerade + skvaller på två andra som kom gående! :) BRA STELLA!




RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se